پکیج دیواری و زمینی چه تفاوتی باهم دارند

تفاوت پکیج دیواری و زمینی

پکیج دیواری و زمینی چه تفاوتی باهم دارند

در این مطلب از مجله اطلاعاتی آریا سرویس به تفاوت پکیج زمینی و دیواری اشاره خواهیم داشت. تجهیزات حرارتی در شکل ها و انواع مختلفی طراحی و ساخته شده که همگی نقش بسزایی در تامین آسایش و آرامش افراد دارا می باشند. تمامی سیستم های گرمایشی از طریق مصرف سوخت گرما و آبگرم مورد نیاز را به منظور انجام کارهای روزانه طراحی و ساخته شده اند. میتوان گفت یکی از نیازهای اساسی در تمامی ساختمان ها بکارگیری بهترین نوع سیستم گرمایشی به شمار می آید. پکیج ها از سری سیستم ها حرارتی که به دلیل برخورداری از مزیت های متعدد رفته رفته جایگزین مورتورخانه ها شده و همانطور که شاهد هستید در حال حاضر در اکثر ساختمان ها به منظور تامین آبگرم و آب مورد نیاز مدار تجهیزات گرمایشی از قبیل رادیاتور ها از انواع مدل های پکیج استفاده شده است.

پکیج دیواری چیست

پکیج دیواری یکی ازرایجترین وسایل ایجاد گرما در رادیاتورهای شوفاژ در کل جهان است، پکیج دیواری علاوه بر گرم کردن درون خانه یا مکان تجاری ، بوسیله ی رادیاتور یا فن کوئل یا گرمایش از کف، آب گرم مصرفی را نیز بشکل فوری در اختیار ساکنین قرار می دهد. همچنین ترکیب پکیج با کولر گازی با استفاده از یک کویل آب گرم ، ضمن صرفه جویی در مصرف انرژی، گرمایش مطبوع تر و ارزانتری را برای مصرف کننده تامین می کند . به کار بردن از دودکش مخصوص دو جداره  (کواکسیال) برای پکیج دیواری ، سبب می شود که علاوه بر خروج دود دستگاه به محیط خارج ، هوای مصرفی مورد احتیاج دستگاه نیز از محیط خارج تامین گردد و در نتیجه ایمنی کاملی برای ساکنین فراهم می گردد.

به همراه پکیج دیواری می توان از مزاحمت موتورخانه و شوفاژ راحت شد. از پکیج می توان برای گرم کردن آب مصرفی خانواده و حتی آبگرم مورد نیاز شوفاژ استفاده نمود در گذشته بوجه های بسیاری جهت گرمایش تولیدی بوسیله ی موتورخانه ها هزینه می شد. علاوه بر هزینه ، سوخت و نگهداری آنها عمل سخت و زمان بری بود. تعمیرات پکیج بسیار آسان تراز یک موتورخانه با حجم بزرگ و پیچیده میباشد. همچنین در مصرف هزینه ها بسیار صرفه جویی می شود. پکیج ها فضای کمی اشغال می نماید، مخصوصا پکیج های دیواری. بازدهی بالایی دارند . هر واحد از پکیج جداگانه ای استفاده می کند که این سبب استقلال واحد های مسکونی می شود. مزیت های بیشمار پکیج های دیواری سبب محبوب شدن آنها در ارگان های اجرایی هم شده است. به شکلی که این روز ها کمتر استفاده از موتورخانه ها مشاهده می شود.

تفاوت پکیج دیواری و زمینی
پکیج دیواری و کاریرد آن

مزایای پکیج های دیواری

  •  در مواقع استفاده از پکیج گرمایشی نیازی به لوله کشی های قطور سیستم حرارت مرکزی شوفاژ از موتور خانه تا رادیاتور های شوفاژ واحدها و پرت حرارتی لوله های مربوطه درطول مسیر نمی باشد.
  •  راندمان احتراق پکیج های گرمایشی نسبت به سیستم حرارت مرکزی بین دو تا سه برابر بیشتر است و این بدان معناست که برای تولید مقدار ثابت انرژی گرمایشی، مقدار مصرف گاز در سیستم حرارت مرکزی دو تا سه برابر بیشتر از پکیج گرمایشی می باشد.
  •  در صورت اجرای لوله کشی گاز مستقل و کنتور گاز جداگانه برای هریک از واحدهای ساختمان، استقلال یاد شده از نظر هزینه گاز مصرفی هم ایجاد میشود.
  • استقلال واحدهای ساختمان از نظر بی نیازی به موتور خانه و هزینه های سرویس و نگهداری آن.
  تعمیر بردالکتریکی کولرگازی
تفاوت پکیج دیواری و زمینی
پکیج دیواری و مزایای استفاده از آن

پکیج زمینی چیست؟

پکیج زمینی از متداول ترین سیستم های گرمایشی برای تامین گرمای مطلوب ساختمان ها و آب گرم مصرفی بهداشتی می باشد. این سیستم ها را می توان مدل منسجم و مدرن شده سیستم حرارت مرکزی یا موتورخانه های قدیمی به حساب آورد که دارای مزیت های فراوان و راندمان حرارتی بالایی می باشند. سازندگان پکیج زمینی با کوچکتر کردن ابعاد دستگاه و استفاده از قطعات پیشرفته بجای قطعات قدیمی جاگیر همانند مبدل شوفاژ جای مخزن شوفاژ یا منبع انبساط دیافراگمی عوض منبع انبساط باز پشت بامی، توانستند یک پّگ یا باکس جمع و جور و کارآمد برای گرمایش محیط و آب تهیه کنند. پکیج های زمینی تنوع بالایی دارند و از نظر سوخت و ظرفیت گرمایی می توان آنها را دسته بندی کرد

مزیت های پکیج زمینی

  • ساخت پکیج زمینی در ظرفیت های متنوع حرارتی برای محیط های مختلف
  • مستقل شدن هر واحد ساختمانی به لحاظ سیستم گرمایشی
  • ساخت پکیج ها با منابع سوختی و انرژی گازی، گازوئیلی و برقی
  • مصرف سوخت کمتر پکیج ها در مقایسه با سایر سیستم های حرارت مرکزی
  • در مقایسه با موتورخانه های مرکزی فضای کمتری اشغال می نمایند.
  • نیازی به لوله کشی های گسترده و فراوان ندارند.
  • به دلیل ایزولاسیون انجام شده در پکیج ها، کمترین میزان پرت گرمایی را دارند.
  • موجب تامین گرمایش محیط و آب گرم بهداشتی به صورت مداوم و پیوسته می شوند.
  • پکیج های زمینی دارای مخزن آب گرم بوده که مانع از نوسانات دمایی می شود.
  • سازگاری کامل با سیستم های توزیع کننده حرارت همانند رادیاتور یا گرمایش از کف را دارند.
  • مجهز به کلید دوحالته برای کاربری پکیج در فصول سرد و گرم می باشند.
  • هزینه های سرویس و نگهداری پکیج ها نسبت به موتورخانه کمتر می باشد.
تفاوت پکیج دیواری و زمینی
انواع پکیج زمینی و مزایا و کاربرد آن

مقایسه کلی فرق پکیج دیواری و زمینی

  1. برای فضایی که به گرمای بیشتری که تامین آن توسط پکیج دیواری ممکن نباشد٬ پکیج زمینی گزینه بهتری است
  2. اغلب پکیج زمینی ها مخزن آب گرم دارند و برخی نیز از مشعل جداگانه استفاده میکنند
  3. پکیج زمینی بیشتر مناسب خانه های دوبلکس٬‌ ویلاها و ساختمان های چند طبقه است
  4. اکثر مواقع مشکل پکیج زمینی از ترموستات و مخزن است
  5. پکیج ها جایگزین شوفاژ و موتورخانه شده اند و گرمایش محیط را به وسیله رادیاتور ها، فن کویل و گرمایش از کف تامین می‌کند و همچنین مثل آبگرمکن، آب گرم بهداشتی مورد نیاز منازل جهت استحمام، شستشو و… را تامین می کند.

تفاوت عمده ی پکیج زمینی و دیواری

با استفاده از پکیج گرمایشی می توان در واحد های ساختمانی به طور مستقل آبگرم بهداشتی و آبگرم مورد نیاز تجهیزات گرمایشی را تامین می نمایند. همچنین به نوعی طراحی و ساخته شده اند که با کمترین میزان مصرف انرژی بیشترین بازدهی را دارا می باشند. با توجه به نیاز بازار شرکت های داخلی و خارجی بسیاری در خصوص طراحی و ساخت انواع مدل های پکیج در حال فعالیت هستند و اگر به قصد خرید پکیج به بازار مراجعه کرده باشید برندهای متفاوتی برای خرید و انتخاب پیشرو خواهید داشت بنابراین شاید انتخاب کمی دشوار به نظر برسد. گروه فنی مهندسی دماپویا به در مقاله ای به ارزانترین پکیج موجود در بازار پرداخته که با مراجعه به این صفحه می توان با برندهای پرفروش بازار که با قیمتی مقرون به صرفه نیز در بازار عرضه می شوند بیشتر آشنا شوید و از این طریق خریدی بهینه و مقرون به صرفه را تجربه خواهید نمود. در ادامه به تفاوت پکیج زمینی و دیواری اشاره خواهیم داشت.

  تعویض فیلتر هوای کولر گازی

تفاوت در ظرفیت حرارتی

از دیگر موارد در تفاوت پکیج زمینی و دیواری که باید به آن توجه داشت میزان ظرفیت حرارتی آنها می باشد. پکیج های دیواری در ظرفیت های 22 الی 36 کیلووات موجود می باشند بنابراین می توان از آنها در ساختمان هایی با متراژ کمتر که میزان دفعات باز و بسته شدن آب کمتر است از مدل دیواری مورد استفاده قرار داد. پکیج های زمینی نیز در ظرفیت حرارتی بالاتر از 36 کیلو وات تولید و در بازار موجود می باشد. با توجه به ظرفیت حرارت دهی بالاتر می توان از این مدل پکیج در ساختمان هایی با متراژ بالاتر از 300 متر به منظور تامین آبگرم و آبگرم مورد نیاز مدار گرمایشی مورد استفاده قرار داد.

تفاوت در تامین مقدار آبگرم

سومین تفاوت پکیج زمینی و دیواری از لحاظ میزان و تامین آبگرم مورد نیاز می باشد. پکیج زمینی به دلیل دارا بودن مخزن کویل دار حجم بیشتری از آبگرم مورد نیاز ساکنین را تامین می کند و در صورت قطع شدن آب حجم مشخصی از آبگرم را در اختیار کاربر قرار می دهد. اما در خصوص پکیج دیواری به دلیل دارا بودن ابعاد کوچیکتر امکان نصب مخزن روی آنها وجود ندارد بنابراین فاقد مخزن بوده و تنها قابلیت گرم کردن آب ورودی به دستگاه را دارا می باشند. به همین جهت در ساختمان های بزرگتر ترجیحا از پکیج زمینی مورد استفاده قرار می گیرد.

تفاوت در ابعاد و محل نصب

اولین مورد برای بیان تفاوت پکیج زمینی و دیواری در شکل ظاهری دستگاه و ابعاد آنها می باشد. پکیج دیواری به طور عمده در ابعاد و سایز کوچک تری طراحی و ساخته می شوند و به دلیل دارا بودن وزن کم می توان آنها را درون آشپزخانه و بین کابینت ها نصب و اجرا نمود. پکیج زمینی در ابعاد بزرگتری نسبت به مدل دیواری طراحی و ساخته می شود. و محل نصب آن همانطور که از نامش پیداست به طور زمینی به صورت روکار روی زمین قرار می گیرد. پکیج های دیواری به دلیل برخورداری از ابعاد کوچکتر بدون اشغال فضای مفید ابگرم مورد نیاز ساختمان را تامین می نماید.

محل نصب پکیج دیواری و زمینی

  1. پکیج زمین در تراس آپارتمان نصب نمیشود، چون فن پکیج زمینی سر و صدای زیادی را ایجاد می‌کند.
  2. پکیج زمینی اغلب با مخزن آب گرم و دیگ چدنی و ظرفیت حرارتی از ۲۸ کیلو تا ۱۵۰ کیلو وات است اما پکیج دیواری اغلب با مبدل حرارتی کار می کنند و مخزن آبگرم ندارند و ظرفیت حرارتی آنها از ۱۸ کیلو تا ۳۲ کیلو وات می باشد.
  3. پکیج های دیواری فضای کمتری را اشغال می کنند و در واحدهای مسکونی کاربرد بیشتری دارند اما پکیج زمینی برای تامین آب گرم چندین واحد مسکونی مورد استفاده قرار می گیرد، به همین دلیل در آپارتمان های چند طبقه و منازل ویلایی بیشتر کاربرد دارد.

در این مقاله سعی کردیم تفاوت بین پکیج دیواری و زمینی را توضیح دهیم و اضافه کنیم که تعمیر پکیج دیواری به مراتب از تعمیر پکیج زمینی ساده‌تر است. گاهی برخی از مشکلات پکیج دیواری را خودتان میتوانید حل کنید اما در مورد پکیج زمینی موضوع کمی تفاوت دارد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *